Το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος


Η εκκλησία του χωριού γιορτάζει στις 6 Αυγούστου και από τότε που χτίστηκε καθιερώθηκε επίσης και το πανηγύρι που εξακολουθεί να οργανώνεται κάθε καλοκαίρι. Το πανηγύρι είναι διήμερο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, φαγητό, ποτό και χορό. Ξεκινάει το βραδάκι, παραμονή 5 Αυγούστου, μετά την εσπερινή λειτουργία, και κορυφώνεται το επόμενο βράδυ, ανήμερα του 'Σωτήρος'.

Το πανηγύρι του Αϊ-Λια

Η ιδιαιτερότητα αυτού του πανηγυριού είναι ότι είναι κινητό. Λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή μετά τις 20 Ιουλίου - Γιορτή του Προφήτη Ηλία - στο ξανακτισμένο ξωκλήσι που βρίσκεται σε μια από τις διαδοχικές βορειανατολικές κορυφές της Ομάλιας. Η εκδήλωση αυτή, που οργανώνεται από τον Σύλλογο των Ελατιωτών, δίνει την δυνατότητα στους Ελατιώτες και τους φίλους τους να συγκεντρωθούν στο ύψωμα του Αϊ-Λια και να γιορτάσουν όλοι μαζί στην φύση. Μετά την Κυριακάτικη λειτουργία και τον καθιερωμένο αγιασμό, κατηφορίζουν όλοι προς τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου ακολουθεί πικ-νικ με παραδοσιακή ζωντανή μουσική και χορό. Βάλτε αντηλιακό και καπέλο και πάρτε και καμιά κουβερτούλα για να στρώσετε στο γρασίδι.

Τα πανηγύρια που γίνονται στα γύρω χωριά

Όλο και κάποιο πανηγύρι σε κάποιο γειτονικό χωριό σπάει τη μονοτονία. Αν θέλετε μπορείτε να σημειώσετε τις ημερομηνίες :
26/07 : Άνω Χώρα - Κεντρική - Λιμνίστα
15/08 : Τερψιθέα - Κρυονέρια - Αμπελακιώτισα
29/08 : Ελατόβρυση
08/09 : Ασπριάς

 
Designed by Vicky Επικοινωνείστε μαζί μου