Αν αποφασίσετε να την γνωρίσετε από κοντά παραθέτουμε μερικές πληροφορίες για το πως θα φθάσετε ως εδώ.

Με Ι.Χ.

(1) Από Ρίο-Αντίρριο -μέσω γέφυρας ή μέσω πορθμείου- κατευθυνθείτε προς Ναύπακτο για 8χλμ. Διασχίζετε την Ναύπακτο, συνεχίζετε ευθεία και σε περίπου 6 χλμ υπάρχει πινακίδα με κατεύθυνση προς Ορεινή Ναυπακτία. Συνεχίζετε ευθεία και αφού διασχίσετε το χωριό Δάφνη ακολουθείτε κατεύθυνση λοξά δεξιά - περνάτε την τοξωτή γέφυρα του Μόρνου, στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε ευθεία. Προσπερνάτε τα χωριά Καστράκι, Ευπάλιο, Δροσάτο, Φιλοθέη, αφήνετε στα αριστερά σας τον δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Βαρνάκοβας και στη συνέχεια δεξιά σας άλλη διασταύρωση προς Τείχιο και φθάνετε στην περιοχή Ρέρεσι όπου βρίσκεται «το χάνι της Ρέρεσης» με τους ωραίους μεζέδες. Περνάτε την πρώτη γέφυρα της Ρέρεσης και πηγαίνοντας ευθεία αφήνετε στα δεξιά σας την δεύτερη γέφυρα που οδηγεί προς το Φράγμα του Μόρνου. Αμέσως μετά τη γέφυρα υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν ευθεία προς Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού (19 χλμ).

(2α) Από Αθήνα μέσω Λιβαδειάς, συνεχίζετε προς (α) Δίστομο, Δεσφίνα, ή (β) Αράχωβα, Δελφούς, Χρυσό ,και στις δύο περιπτώσεις κατεβαίνετε Ιτέα, και ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Ναυπάκτου μέχρι να συναντήσετε την διασταύρωση Μοναστηρακίου. Εκεί στρίβετε δεξιά και αμέσως αριστερά προς Ευπάλιο. Διασχίζετε τον κεντρικό δρόμο του χωριού, συναντάτε το χωριό Πευκάκι, στην εκκλησία στρίβετε αριστερά, μετά από 200μ. αμέσως δεξιά και βρίσκεστε στον επαρχιακό δρόμο προς Ρέρεσι. Στην συνέχεια περνάτε τα χωριά Δροσάτο, Φιλοθέη και μετά συνεχίζετε όπως ανωτέρω.

(2β) Από Αθήνα μέσω Λιβαδειάς, συνεχίζετε προς Αράχωβα, Δελφούς, Άμφισσα και μέσω Αγίας Ευθυμίας, Βουνιχώρας, Μαλανδρίνου,φτάνετε στην Πεντάπολη όπου στρίβετε αριστερά. Κάνετε τον περίπλου της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου και αφού περάσετε το Φράγμα του Μόρνου στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε προς Ρέρεσι. Στην γέφυρα που θα συναντήσετε στρίβετε δεξιά προς Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού ενώ προς αριστερά κατευθύνεστε προς Ναύπακτο.

(3) Από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, στην διασταύρωση Λουτρών στρίβετε δεξιά προς Μπράλο, Γραβιά, Άμφισσα και μέσω Αγίας Ευθυμίας, Βουνιχώρας, Μαλανδρίνου,φτάνετε στην Πεντάπολη όπου στρίβετε αριστερά. Κάνετε τον περίπλου της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου και αφού περάσετε το Φράγμα του Μόρνου στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε προς Ρέρεσι. Στην γέφυρα που θα συναντήσετε στρίβετε δεξιά προς Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού ενώ προς αριστερά κατευθύνεστε προς Ναύπακτο.

Συμβουλή : γεμίστε το τεπόζιτο βενζίνη γιατί μετά τη Ναύπακτο δεν θα βρείτε στην διαδρομή.

Με λεωφορείο

Αν χρησιμοποιήσετε τα ΚΤΕΛ θα πάρετε αυτό που πηγαίνει Ναύπακτο και στην Ναύπακτο θα πάρετε το τοπικό ΚΤΕΛ που ανεβαίνει στην Ελατού. Μπορείτε να πληροφορηθείτε τα δρομολόγια και να κλείσετε θέση στα εξής τηλέφωνα :

ΚΤΕΛ Κηφισού στην Αθήνα : 210-5129293
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης : 2310-512122
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου : 26340-27224
ΚΤΕΛ Αντιρρίου : 26340-31500

Ενδεικτικές χιλιομετρικές αποστάσεις:

Αθήνα- Ναύπακτος: 220 χλμ.
Θεσσαλονίκη- Ναύπακτος: 472 χλμ.
Βόλος- Ναύπακτος: 280 χλμ.
Ιωάννινα- Ναύπακτος:243χλμ.
Πάτρα-Ναύπακτος: 24 χλμ.
Γαλαξίδι- Ναύπακτος: 81 χλμ.
Ναύπακτος- Ελατού: 49 χλμ.

 
Designed by Vicky Επικοινωνείστε μαζί μου