Γιορτες

Γιορτες

Το Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

 

Η εκκλησία του χωριού γιορτάζει στις 6 Αυγούστου  και από τότε που χτίστηκε καθιερώθηκε επίσης και το πανηγύρι που εξακολουθεί να οργανώνεται κάθε καλοκαίρι. Το πανηγύρι είναι διήμερο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, φαγητό, ποτό και χορό. Ξεκινάει το βραδάκι, παραμονή 5 Αυγούστου, μετά την εσπερινή λειτουργία, και κορυφώνεται το επόμενο βράδυ, ανήμερα του ‘Σωτήρος’.

 

Το Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία

 

Η ιδιαιτερότητα αυτού του πανηγυριού είναι ότι είναι κινητό. Λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή μετά την 20η Ιουλίου – Γιορτή του Προφήτη Ηλία – στο ξανακτισμένο ξωκλήσι που βρίσκεται σε μια από τις διαδοχικές βορειανατολικές κορυφές της Ομάλιας. Η εκδήλωση αυτή, που οργανώνεται από τον Σύλλογο των Ελατιωτών, δίνει την δυνατότητα στους Ελατιώτες και τους φίλους τους να συγκεντρωθούν στο ύψωμα του Αϊ-Λια και να γιορτάσουν όλοι μαζί στην φύση.  Βάλτε αντηλιακό και καπέλο και πάρτε και καμιά κουβερτούλα για να στρώσετε στο γρασίδι.

 

Η Ρεμπέτικη βραδιά του Αυγούστου

 

Κάθε χρονιά κοντά στο δεκαπενταύγουστο διοργανώνεται στο χωριό μια μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Τάκη Κερασιά. Η μουσική είναι κυρίως ρεμπέτικη και παραδοσιακή και το κέφι κάθε χρονιά και περισσότερο! Πληροφορίες όσον αφορά την ακριβή ημερομηνία που αλλάζει κάθε χρονιά θα βρείτε στην σελίδα του συλλόγου στο facebook.