ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ελατού είναι ένα γραφικό χωριουδάκι της Ορεινής Ναυπακτίας κτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Κερασοβούνι ή Ομάλια.Το Κερασοβούνι αποτελεί την πρώτη από τις νότιες διαδοχικές κορυφές της οροσυστάδας των Βαρδουσίων και κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Κόρακας.

 

Ανήκει στην δημοτική ενότητα της Αποδοτίας του δήμου Ναυπακτίας.  Βρίσκεται σε υψόμετρο 1050m, σε μια περιοχή που είναι πνιγμένη στα έλατα.

 

Η Ελατού συνδέεται ακτινωτά με όλα τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας – Τερψιθέα, Άνω-Χώρα, Κάτω-Χώρα, Κρυονέρια, Γρηγόρι, Ελατόβρυση κ.λ.π.. Το χωριό πνίγεται στο επιβλητικό σκουρόχρωμο πράσινο που συνθέτουν τα έλατα, αλλά αφθονούν επίσης οι καστανιές, τα πλατάνια, οι βελανιδιές, τα πουρνάρια, οι κέδροι αλλά και τα οπωροφόρα δέντρα. Το καλοκαίρι ιδιαίτερο χρώμα δίνουν οι ανθόκηποι στους οποίους κυριαρχούν οι ορτανσίες , τα τριαντάφυλλα και οι ντάλιες σε όλες τις αποχρώσεις. Το φθινόπωρο την θέση τους παίρνουν τα χρυσάνθεμα. Η εξαιρετική θέση και ο θαυμάσιος προσανατολισμός δίνουν στο χωριό εκτεταμένο ορίζοντα και μαγευτική θέα.